Urtehagen på Tofte

Urtehagen på Tofte ligger midt i Misvær, vakkert plassert i et kulturlandskap med aktiv jordbruk,og her finnes planter både til nytte og til nytelse.

Urter har vært brukt siden tidenes morgen som tilsetting i mat, som medisin og til velvære. Lukt og smak gjorde at menneskene tidlig tok disse plantene i bruk og oppdaget at noen hadde virkning på kroppen. I de eldste skriftlige kilder vi finner er det  beskrivelse av urter og deres virkning. Det knytter seg derfor en mengde historier og legender til urtene, og som sammen med vitenskapelig forskning gjør dem spennende å dyrke og bruke.

Biene trives godt i mangfoldet av planter i og utenfor urtehagen, og på forsommeren lager de deilig honning med smak av urter og bringebær. 
Også honning har vært brukt av menneskene til alle tider, og mange skriftlige kilder viser at den har vært viktig som matvare, legemiddel og betalingsmiddel.
Bienes velordnede samfunn fasinerer både voksne og barn, og et besøk i bikuben preges gjerne av skrekkblandet fryd.

I sommerhalvåret kan du besøke Urtehagen på Tofte og nyte plantenes duft og smak enten på egenhånd eller ved forhåndsbestilt omvisning.
I Vikkastua kan du kjøpe kaffe og noe godt å bite i eller en enkel lunsj. Middag serveres på bestilling året rundt, og ta gjerne kontakt med oss for meny. I all vår matlaging er lokale råstoffer, urter og honning viktige ingredienser.

Hver lørdag selger vi bakst fra vår vedfyrte bakerovn.

I butikken har vi egenproduserte urte- og honningprodukter,samt mange spennende produkter fra andre. Vi fører varer fra Nyeng Hage, Norsk Eteriske Oljer, Reisamat, Romstad Gård, Alveland. 

Urtehagen på Tofte

Hanna Støvset Tidslevold

8100 Misvær

Tlf. 75538319 / 95155525

E-post:

hanna.margrethe.tidslevold
@sbnett.no