Delta her

12. desember
Håjen Gård er et lite ridesenter med vakker beliggenhet ca 7 mil syd for Bodø. De tilbyr rideturer på veltrente og godlynte hester (Islandshester og Nordlandshester) i fint terreng året rundt. Turene tilpasses etter kundenes ønsker og rideferdigheter.
De arrangerer også turer for dem som aldri har sittet på en hest (10 års aldergrense).
Foruten deres ordinære turer kan de tilpasse opplevelser for firmaer, venner, fødselsdager osv. med eller uten servering.

Håjen gård og ridesenter drives av Berit Hauge og Per Hartviksen. Berit og Per kjøpte gården i 1999 og brukte tre år på å sette den i stand. I 2002 sto gården klar med unntak av stall, og paret flyttet fra Bærum til vakre Oldereid. De hadde med seg fire hester da de kom nordover. I oppbyggingsfasen av gården mottok de støtte fra Innovasjon Norge til å få realisert drømmen om å få satt opp stall og ridebane. Dette sto klart i november 2002.

Gården på Oldereid har vært i familien til Per i flere generasjoner. Hovedhuset på gården er fra 1800- tallet. Det det kom til valget om å flytte nordover var imidlertid Berit som ønsket at de skulle kjøpe gården. Berit har drevet med hest siden hun var 9 år og har alltid drømt om å få bo og drive med hest på samme plass.

Les mer på deres Facebookside.

For å delta i dagens luke må du svare på følgende spørsmål:

Hvor mange gangarter har Islandshesten (og hva heter de)?

Premie: Gavekort på 1 times ridetur for 2 personer.