Kristoffer Pedersen

Nr. 3 ut i vår serie "Vi som lever her" er Kristoffer Pedersen som elsker jakt og fiske, dykking og Frisbeegolf.

Navn: Kristoffer Pedersen. Gift med Sunniva Emilie Bolastad Pedersen. Har to gutter på 2 og 1 år, og nummer 3 er på vei.

Alder: 26 år

Yrke og arbeidsted? Driftsoperatør på Salten Smolt. I tillegg driver jeg eget firma med høyproduksjon om sommeren og brøyting på vinteren. 

Hvor bor du? Breivik i Salten. 

Hva er det beste ved å bo her? Jeg vokste selv opp i Breivik og valgte å flytte tilbake hit i 2013 sammen med min kone Sunniva (da samboer). Breivik er en fin og trygg plass for barn å vokse opp. Med to små gutter, og en på vei, er det fint å tenke at de om noen år kan dra rett ut å leke uten å være redd for dem. Naturen her er fantastisk og rett utenfor døra. Hav, skog og fjell kan lett benyttes alle årstider.

Jeg har kort vei til arbeidsplassen min. Det er veldig spennenende å få jobbe i Salten Smolt som er i stor vekst. Når utbyggingen er ferdig håper jeg det blir ansatt flere som allerede bor her, eller som ønsker å flytte hit.

Favorittplass langs Kulturveien? Å velge et sted er ikke enkelt. Jeg er veldig glad i Frisbeegolfbanen på Heia i Skjerstad. Banen er god og jeg ønsker at flest mulig skal benytte denne. Hvis du ønsker informasjon om hvor banen ligger kan du ta kontakt med Skjerstad Frisbee eller se på Facebooksiden til Skjerstad Frisbee.

Hva gjør du på fritiden? Jeg bruker mye av tiden på familien. Er glad i å ta med barna på turer og ønsker å føre egne interesser videre til dem. Selv er jeg glad i turer, jakt og fiske, dykking og frisbeegolf. I tillegg er bedriften min en hobby. 

Ditt beste tips til de som ønsker å besøke Kulturveien? Jeg er selv veldig glad i havet og liker veldig godt å dykke. Guidet dykketur i Saltstraumen og med NORD&NE er noe for seg selv og anbefales på det sterkeste. På Fjellnes (Kjettnes) er det også magisk å dykke. I tillegg anbefaler jeg å prøve fiskelykken enten i havet eller i et av de mange fiskevann som du finner her i området.

"Det gode liv i Bodø" jobber for at alle i Bodø kommune skal det bra. Månedens tema er miljø. Hva gjør du for å ta vare på miljøet? På arbeidsplassen min er vi veldig bevisste på miljøet i havet og i elva vi henter vannet fra.  Hjemme sorterer vi søppel og er opptatt av ikke å kaste søppel i naturen. I forbindelse med høyproduksjon bruker jeg noe rundballer med plast rundt, men bruker for det meste høypresse og lager firkantballer for å slippe plastikken.