Christina Skjølberg Trio på Skråplanet

Velkommen til konsert på Skråplanet! Tittel Start Slutt Tittel Christina Skjølberg Trio på Skråplanet Start fredag 10. juni 2022 21:00 Slutt 10. juni 2022 21:00 Les mer

fredag 10. juni 2022 21:00

Fakta

Dag 1 10. juni 2022 21:00:00 - 21:00:00R

Billetter kr 250,-


Christina Skjølberg kommer opprinnelig fra Smøla på Nordmøre. Da hun entret den norske bluesscenen for over 10 år siden var det ikke så mange jenter som spilte blues, hverken her hjemme eller ellers i verden. Dette har endret seg siden den gang, men kvinnelige, vensterhendte bluesgitarister vokser fortsatt ikke på trær! Når hun i tillegg kan skilte med gitarferdigheter på høyde med de tøffeste gutta i klassen, og synger med en ektehet, intensitet og innlevelse få kan matche, skjønner vi at vi her snakker om en unik artist !
Christinas musikalske referanser er dypt forankret i 60 og 70-tallets blues, funk og rock, og det samme gjelder fremførelsen på scenen. Publikum som vokste opp med denne musikken og opplevde den live den gang, har etter Christinas opptredener ofte gitt tilbakemeldinger som «jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve dette igjen». Christina gir alt, og vet å underholde sitt publikum !Christina begynte å spille på norske bluesklubber i 2009. I 2014 gav hun ut sitt debutalbum, «Come and get it» på tyske Ruf Records, og turnerte Europa rundt med Ruf ́s Bluescaravan. Tett turnering har gitt masse sceneerfaring, og Christina fremstår i dag som en fullblods artist, med stålkontroll på både band og publikum !

Etter turneen med Blues Caravan spilte Christina resten av 2014 med eget band på en rekke klubber og festivaler både i Norge og Tyskland. I 2015-2019 ble det flere jobber i Tyskland, og hun var også innom både Østerrike og Sverige foruten en del opptredner her hjemme i Norge.

Etter en ufrivillig coronapause er Christina nå igang igjen for fullt. Hun har det siste året gitt ut flere singler, og masse nye låter er under innspilling og plateslipp er planlagt i 2. kvartal 2022. Det nye låtmaterialet fortsetter delvis i samme stil som på debutalbumet, men med enda tydeligere referanser til 70-tallets rock, blues og funk.


Christinas backingband består av Kåre Amundsen på trommer og Tore Slåttsveen på Bass. Se også  Christina Skjølberg på Facebook.