Vårtur til Kulturveien: perfekt for store og små.

Langs Kulturveien finner du mange fine turmuligheter med god avstand til andre, med flere gapahuker som er et flott mål både for store og små. Her kan dere grille pølser, nyte utsikter og drikke medbrakt kakao – og kjenne den friske luften vi er så heldige å ha rundt oss.

27.03.202109:19 Kristine Engan

Langs Skjerstadfjorden er det også mange fine steder å stoppe for å nyte utsikten, gå tur langs fjorden og dra på oppdagelsesferd i fjæra. Med utgangspunkt i Misvær kan du også gå eller sykle den gamle veien forbi Espenes, mot Sjånes. Du kan stoppe tidlig eller du kan ta deg frem til bommen før Nupen. Her finner du en fin vik som er ypperlig til oppdagelser, grilling og kakaodrikking!

Graddholmen på Skjerstad er foruten å være et av tusenårsstedene i Bodø et fantastisk turområde for store og små. Her finner du boltreplass, gapahuk og grillplass. Ved Skjerstad oppvekstsenter er det nylig oppført en flott grillhytte som innbyr til kos og samhold.

I området rundt Misvær finner du også flere gapahuker med fantastisk utsikt som er satt opp av helselag, pensjonistlag og grunneierlag. Både på Agermoen, i Tverrlia og ved Rognlivannet er det tilrettelagt for kohortkos!

Finnvali Naturpark i Vesterli har også åpen grillhytte og gapahuk, i tillegg til at du finner rasteplasser med muligheter for koselig rast i området. Både ved Kiskvatn, Vesterli bru og Kosmohalsen er det tilrettelagt med bålplasser og gapahuker.

Kulturveien byr på mange kilometer med oppkjørte skiløyper så lenge snøen gjør dagene lysere. Med utgangspunkt i grendehuset i Vestvatn og ved bommen til Gjømmervatnet kan du ta lange tak i oppkjørte løyper, og skli bort fra hverdagens mas.

Skulle du ha lyst til å overnatte for å bli lengre i området kan du overnatte både hos Misvær camping og hos Arctic cabins. Både Arctic cabins og Urtehagen på Tofte har åpent for take away av nydelig mat gjennom påsketiden.

Se gjerne kartfunksjonen vår for mer informasjon om muligheter i området.

Vi ønsker deg en så god påske som bare mulig – og post gjerne fine påskebilder med #kulturveien slik at flere får se hvor fint det er rundt oss også i disse tider.

 

 

Lek i fjæra, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox

Relaterte artikler