Vestvatn alpinanlegg

Bodøs beste alpinanlegg finner du i Vestvatn.

30.04.201913:23 Anne-Stine Gjervoldstad

Kafé og servicebygg

Servicebygg på 560 m2. Kafé med 130 sitteplasser. Enkel meny som består av kaffe, kakao, vafler, pølser, toast, nudler, brus, potetgull og sjokolade. Det er tillatt å spise medbragt mat innendørs. Servicebygget inneholder også garderober og toaletter.
Utearealet rundt servicebygget har parkbenker/bord med sitteplasser til 30 personer, 90 utestoler er også tilgjengelig.

Skiutleie

I servicebygget finner du også skiutleie. Vi har 150 par skipakker (carving, twintip og snowblades), 25 snøbrett og 250 par sko til disse samt 80 hjelmer i alle størrelser og snøbriller. Hjelmer og snøbriller kan også kjøpes. I skiutleien har vi en Wintersteiger Waxjet hvor du kan få glidet både ski og brett for en rimelig penge.

Bankterminal er tilgjengelig på alle salgspunktene. Vi tar også i mot kredittkortene VISA , MASTERCARD og MAESTRO.

Barne- og øvingsbakke

I barnebakken på 120 m har vi et enkelt tautrekk hvor barn og andre i alle aldre enkelt lærer alpine ferdigheter. Her blir det også satt opp slalomporter for å gi en utfordring til de som ønsker det. Barnebakken inneholder også en skogsløype med 8 varierte traséer med forskjellige vanskelighetsgrader.
Rundt barnebakken er det også plassert parkbord/benker med 30 sitteplasser og 3 store bålpanner.
Det er også satt opp 2 bålhus med 18 sitteplasser i hver. Begge bålhusene har en stor grill i midten. Veden og bruk av fasilitetene i barnebakken er gratis.

Hovedbakken

Hovedheisen er et T-kroktrekk på 1250 m i lengde og høydeforskjell på 315 m. Det er 4 definerte nedfarter med en samlet bredde på over 600 m. En kombinasjon av disse gir et stort antall muligheter for variasjon. Lengste nedfart med kombinasjon blir over 3 km.
I nedfartene er det også montert/bygget/lagt til rette for rails, hopp, skogskjøring og kjøring i utrakket snø (pudder).

Heiskort kan kjøpes på nett eller i kafeen. Alle som skal ta heisen må ha Keycard. Les mer om dette her.

Både barnebakken og hovedbakken har flomlys.

====================

Vestvatn Alpinanlegg er et skisenter som har vært drevet på dugnad av Misvær Idrettslag siden begynnelsen av 1990-tallet. Anlegget har utviklet seg mye de siste årene, først med et lite tautrekk og senere bygget ut til T-krok heis. Siden den gang har anlegget vært drevet av enorme mengder frivillig arbeid og gradvis bygget seg opp til å bli det flotte anlegget det er i dag. I tillegg til å drifte anlegget har ildsjelene i Misvær Idrettslag klart å utvikle anlegget til å bli et stort og moderne alpinanlegg.

Vestvatn alpinanlegg fremstår i dag som et komplett tilbud for den skiinteresserte familien, med et flott servicebygg med kafe, 2 heiser, 4 alpine nedfarter, skiutleie og et fantastisk løypenettverk for langrenn i områdene rundt.

Anlegget befinner seg i Vestvatn, noen få km fra Misvær, og ca 70 km fra Bodøby, bare en times kjøring langs den fantastiske Kulturveien.

Sesongåpent fra romjul – slutten av april.

Besøk hjemmesiden deres her

Facebook

Vi sees i bakken!

 

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox