Lurfjelltind

Populær tur til Bodøs høyeste fjelltopp!

21.04.202113:08 Susanne Estensen

Lurfjelltiden er med sine 1284 moh Bodøs høyeste topp. Det er mange mulige merkede ruter til Lurfjellhytta, men den blir her beskrevet fra Svartsvassætra. 

Følg Kulturveien (riksvei 812) og ta av fra denne ved Engeheia. Herfra kjører du på gårdsvei ca. 6 kilometer oppover lia til enden av veien hvor du finner en parkeringsplass. Du finner merket løype ved å gå mot Svartdalssætra (geiteseter). Løypa er merket frem til Lurfjellhytta. Terrenget er småkupert og lett frem til Lurfjellhytta. Dersom du ikke ønsker å gå via Lurfjellhytta, tar du av ved umerket snarvei sørvest for Skorrigorrivatnet og opp fjellsiden.

Fra Lurfjellhytta går du noen hundre meter vestover før du forlater den merkede stien og legger ruta mot det lett synlige skaret til venstre for høyden. Skrå her til venstre opp mot høyde på 1024 moh. Herfra får du en fin utsikt med Kjerringvatnet på høyre side, og du ser nå eggen som fører opp til toppen på Lurfjelltiden. Eggen er fin å gå, men kan oppleves som luftig. 

Fra toppen får du en fantastisk utsikt!

Lurfjellhytta:

Mange velger å ta en overnatting på Lurfjellhytta for å korte ned turen. Hytta eies og leies ut av Den Norske Turistforening. For mer informasjon se hjemmesiden til DNT.

Anne Berg
Lurfjelltind
Jenter i i bunad på toppen av Lurfjelltiden, click to open in lightbox