L

Kulturveien

Prosjektleder Kristine Engan Imingen

Næring- og utviklingsavdeling

Bodø kommune

.......

Telefon
+47 926 67 401

Epost

kei@bodo.kommune.no

w

Digital konsert fra Skråplanet

Fredag 27. mars kan du for første gang oppleve en digital konsert fra Skråplanet på Lystgård på Skjerstad. Første artist ut er Ann-Iren Hansen.

27.03.202016:58 Kristine Engan Imingen

Jeg tente umiddelbart på ideen fra gründer Even Høgseth om digitale sendinger. «I disse pandemitider er det viktig at der vi har anledning til å støtte gründere, kulturaktører og lokalt næringsliv så gjør vi det, sier prosjektleder for Kulturveien, Kristine Engan Imingen, i Bodø kommune. 

Initiativet fra Skråplanet vil hjelpe lokale musikere og andre aktuelle kulturpersonligheter til å opprettholde en viss aktivitet, samtidig som de også får holdt liv i egen bedrift. 

- Jeg mener det er viktig at vi støtter opp der vi kan, slik at samfunnet er nogen lunde likt det som var før 12. mars. Et av hovedmålene til prosjektet er å bidra til næringsutvikling i denne delene av kommunen vår. Gjennom dette bidraget håper jeg at mange flere får opp øynene for ett av Bodøs kuleste utesteder: Skråplanet. Kanskje får vi også oppleve noen artister vi ikke har hørt før, sier Imingen.

Opprettholde virksomheten
For Lystgård er det viktig å holde oppe litt av virksomheten i disse pandemitider.

 - Støtten fra Kulturveien gjør oss i stand til å  lage livesendinger med god kvalitet på lyd og bilde. Vi er akkurat kommet oss i gang med bookinger. Vi ønsker musikere og andre som ønsker å lage video eller streame direkte velkommen til Skråplanet på Lystgård. Opplegget er basert på frivillig betaling via Vipps.Vi forholder oss til myndighetenes anbefalinger ang koronaviruset, så tilbudet om streaming gjelder for tiden bare for folk i Bodø kommune, sier Even Høgseth. 
 

Fremtidige digitale konserter fra Lystgaard her du her: 

https://www.facebook.com/lystgaard/

Eivind Nilsen
Bodø kommune