På skøyter i Vestvatn

I 2021 ble det satt av 200.000 kr til søkbare midler i Kulturveiprosjektet til lokal verdiskapning. Nå har flere aktører langs Kulturveien mottatt støtte og Arctic Cabins er en av disse.

Vinteraktivitet 

Arctic Cabins søkte om midler til utstyr for etablering av skøytebane i Vestvatn.  Målet til paret er å utvide tilbudet om vinteraktivitet i Vestvatn.

- Ikke alle liker å gå på ski, men kanskje liker de skøyter - sier Valentina.

Parets egne barn er små, og Valentina forteller at de foreløpig liker skøyting bedre enn ski. Det er kanskje ikke så rart med tanke på hvem moren er. 

Nordlys

For de som ikke kjenner driverne av Arctic Cabins er dette Valentina Mariotti og Lorenzo Pierra. Det italienske paret flyttet til Misvær og overtok Arctic Cabins i 2018.

- Det beste med vinteren i Vestvatn er uten tvil nordlyset. Det er helt magisk å oppleve nordlyset i Vestvatn. I tillegg er vi glad i muligheten til både å gå på ski og på skøyter.

- I Vestvatn er man veldig nært på naturen og gjester kan gå rett ut i skiløypene fra hyttene.

 

Europamester 

Valentina er to ganger europamester, og har i tillegg en tredjeplass i VM på kunstrulleskøyter. Hun begynte å gå på både skøyter og rulleskøyter da hun var bare fire år, og ble tatt ut på det italienske landslaget i kunstrulleskøyter da hun var 12 år. Hun er også utdannet skøyteinstruktør på høyeste nivå.  

 

I 2021 holdt Valentina skøytekurs i Vestvatn i samarbeid med Kulturveien. Hun gjentar gjerne dette.

- Jeg tilbyr undervisning, men det må være ved bestilling.

 

Skøytebane 

Nå har paret kjøpt inn utstyr for snørydding, hockeymål, hockeykøller, hjelmer og støtte for nybegynnere. I tillegg har de et lite utvalg av skøyter som kan lånes ut. De har fått laget en liten bane som er åpen til bruk for alle.

- Til neste år blir banen større, sier Valentina. Vi lærer stadig hvordan det er lurt å få god skøyteis.

 

Skøytebanen og hockeymålene er åpen til bruk for alle. Annet utstyr tenker vi skal være gratis for barn i området og gjestene våre å låne. Vil andre bruke banen er de hjertelig velkommen, det er bare å ta med egne skøyter og hjelmer.  

- Vi tenker også å skaffe en bålpanne som kan stå ved skøytebanen, som kan brukes av besøkende.

- Vi håper både innbyggere og besøkende langs Kulturveien vil bruke skøytebanen, avslutter den entustiatiske damen.   

 

Relaterte artikler