L

Kulturveien

Prosjektleder Kristine Engan Imingen

Næring- og utviklingsavdeling

Bodø kommune

.......

Telefon
+47 926 67 401

Epost

kei@bodo.kommune.no

w

Ljøsenhammeren seter

Vi har åpent!
Seteren på fjellet byr på fantastisk utsikt, nydelig mat og opplevelser for livet.

28.06.201909:34 Kristine Engan Imingen

Ljøsenhammeren var tidligere en samisk bosetning. Siden 1958 har området vært mest kjent for å huse seterdrift med geiter, og fra 1963 også en seterkafe. I tillegg til hovedbygningen med sitteplass til 80 personer, består tunet rundt videre av en fjøsbygning og 3 små hytter, et stabbur og en grillplass. Den ene hytten på området («Brita Stina stua»), og et gammelt stabbur er fredet som samisk kulturminne.

Ljøsenhammeren er lokalisert i Bodø Kommune langs fv812 mellom Rognan og Misvær. Det tar ca. 20 minutter med bil fra Rognan sentrum, og 1 time fra Bodø for å komme hit. Trass i den sentrale beliggenheten er seteren lokalisert på fjellet og byr på fantastisk utsikt – sommer som vinter – og mange muligheter for aktivitet.

De har en rikholdig meny bestående av lokale spesialiteter som møsbrømlefser, rømmegrøt og lefser. I tillegg har de hjemmelagde kaker og andre søtsaker, samt rullerende varmretter, hvor det kun benyttes friske, gode råvarer av høy kvalitet.

Aktiviteter

Barn og voksne som ønsker å delta i melking og stell av geitene er hjertelig velkomne til å delta – gratis – hver ettermiddag.

Vi tilbyr også vandringer med utgangspunkt i seteren hver lørdags formiddag.

Åpningstider:

Tirsdag - Søndag: 12:00 - 18:00          

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 959 86 387

Mail

Hjemmeside

Facebook

Instagram