Ljøsenhammeren seter

Ljøsenhammeren seter byr på lokal mat, nydelig natur, hundekjøring og kanskje får du også oppleve 300 geiter som er til seters. Nytt av året er oppstillingsplasser for caravan og hundekjøring med vogn.

28.06.201909:34 Kristine Engan Imingen

Ljøsenhammeren var tidligere en samisk bosetting. Men fra 1961 har området vært mest kjent for å huse seterdrift med geiter, og fra 1963 også en seterkafe. I tillegg til hovedbygningen med sitteplass til 80 personer, består tunet rundt videre av en fjøsbygning og 3 små hytter, et stabbur og en grillplass. Den ene hytten på området («Brita Stina stua»), og et gammelt stabbur er fredet som samisk kulturminne.

Ljøsenhammeren er lokalisert i Bodø Kommune langs fv812 mellom Rognan og Misvær. Det tar ca. 20 minutter med bil fra Rognan sentrum, og 1 time fra Bodø for å komme hit. Trass i den sentrale beliggenheten er seteren lokalisert på fjellet og byr på fantastisk utsikt – sommer som vinter – og mange muligheter for aktivitet.

Aktiviteter

Hver dag kl. 07.00 og kl. 17.00 tas geitene inn til melking i fjøsen. Barn og voksne som ønsker å se på melking og stell av geitene er hjertelig velkomne. 

Hundekjøring i vogn er en helt ny aktivitet ved Ljøsenhammeren sommeren 2021. 

I området er det gode turmuligheter både sommer og vinter.

Åpningstider kafe

Vår gode kafe serverer lokal mat:

mandag - søndag kl. 12.00 - 18.00       

Caravanplasser

Vi har oppstillingsplass for caravan. Det er mulighet for tilkobling av strøm, tømming av gråvann/toalettanke og vi har et moderne sanitæranlegg.

Pris pr. døgn med strøm: kr. 250,-

Pris pr. døgn uten strøm: kr. 200,-

 

Kontaktinformasjon:

Tlf: 46673790

Facebook

Karoline O.A. Pettersen
Ljøsenhammeren seter
Karoline O.A. Pettersen
Karoline O.A. Pettersen
Visit Bodø
Lokal mat - møsbrømlefse