Ragnhilds drøm

Tittel Start Slutt Sted Tittel Ragnhilds drøm Start lørdag 29. juni 2019 17:00 Slutt 29. juni 2019 19:00 Sted Graddholmen, Skjerstad Les mer

lørdag 29. juni 2019 17:00 Graddholmen, Skjerstad
29.06.201917:00 Kristine Engan Imingen

Fakta

Dag 1 29. juni 2019 17:00 - 19:00RSted Graddholmen, Skjerstad Aldersgrense For alle

Ragnhilds Drøm ble første gang oppført i 1999 i forbindelse med 1000-årsjubileet for Olav Tryggvasons kristningsferd i Salten. Årets oppsetting er den syvende og markerer også 20-årsjubileet for urpremieren.

Spillet går rett inn i den historiske virkeligheten slik vi kjenner den fra arkeologiske funn i Skjerstad, og generell historiekunnskap om vikingtida. Hovedtema i spillet er brytningen mellom det norrøne samfunn med sin norrøne religion, og den nye kristentrua som kong Olav prøver å påtvinge lokalsamfunnet. I framstillingen finnes en undertone av at kristendommen nok allerede var kjent fra vikingferder rundt i Europa. Men det samfunnet Raud var høvding for, var basert norrøn kultur. Når Tore, den nye høvdingen, lar seg døpe, har den nye tid trått inn. Dette temaet skiller Ragnhilds  Drøm fra de fleste andre «vikingspill» rundt om i landet, og framstillingen utfordrer til debatt om kristningsprosessen i Norge. 

De fem korene i Skjerstad, Breivik Sangerlag, Misvær Sangerlag, Skjerstad Mannskor, Skjerstad Barne- og Ungdomskor og Misvær Barne- og Ungdomskor utgjør, sammen med prosjektsangere fra Skjerstad og Bodø grunnstammen i vikingsmiljøet. Kormedlemmene har utført en formidabel jobb for å skape Graddholmen amfi og det autentiske miljøet på arenaen. 

Fem hovedroller, 3 profesjonelle og to lokale amatører, bærer handlingen. 

Musikken er svært sentral i spillet. Den er skrevet for 13 musikere og tre profesjonelle sangere, og har korsatser som utfordrer de lokale korsangerne . 

Tilbakemeldingene fra de seks første oppsettingene er mange og meget gode, og bekrefter at vi har et spill av høy kvalitet. Kritikken i pressen har vært nærmest overstrømmende:

Billettsalg