Lurfjelltind

Populær tur til Bodøs høyeste fjelltopp!

Lurfjelltiden er med sine 1284 moh Bodøs høyeste topp og det er flere ruter dit. Turen er her beskrevet fra Svartvassætra.

Følg Kulturveien (riksvei 812) og ta av fra denne ved Engeheia. Herfra kjører du på gårdsvei ca. 6 kilometer oppover lia til enden av veien hvor du finner en parkeringsplass. Du finner merket Turistforeningsløype ved å gå mot Svartdalssætra (geiteseter). 

Følg løypa opp til Skorrigorrisvatnet. Her har du to muligheter: 

1. Følg den merkede løypa til Lurfjellhytta. Terrenget er småkupert og lett frem til hytta. Fra Lurfjellhytta går du noen hundre meter vestover før du forlater den merkede stien og legger ruta mot det lett synlige skaret til venstre for høyden. Skrå her til venstre opp mot høyde på 1024 moh. Herfra får du en fin utsikt med Kjerringvatnet på høyre side, og du ser nå eggen som fører opp til toppen på Lurfjelltiden. 

2. Dersom du ikke ønsker å gå via Lurfjellhytta, går du sør for Skorrigorrivatnet og skrår opp mot Ytre Hompen. Når du kommer under denne, går du på skrå mot nord og opp lia ut mot ytterenden av aksla, for deretter å gå innover aksla og opp eggen til du når tinden.  

Fra toppen får du en fantastisk utsikt!

Lurfjellhytta:

Mange velger å ta en overnatting på Lurfjellhytta for å korte ned turen. Hytta eies og leies ut av Den Norske Turistforening. For mer informasjon se hjemmesiden til DNT.

Anne Berg
Lurfjelltind
Jenter i i bunad på toppen av Lurfjelltiden