Trives best på bygda!

Planene er mange for Ravnflåget gård. Ett år etter at de flyttet til Skjerstad har Kristine og Jørn fått sine første sauer på gården, og snart blir det saft og gele av ville vekster!

Etter flere år på jakt etter småbruk, med hele Nordland som søkested, er vi glade for at Kristine Storå og Jørn Wirtz fant seg bolig på Skjerstad, rett ved barndomshjemmet til Kristine. Sammen skal de drive Ravnflåget gård.

Fotball og friluftsliv

Det var interessen for fotball som gjorde at de traff hverandre for seks år siden. De smiler begge lurt over gode minner, når de forteller om en morsom fotballturnering på Mo for 6 år siden. Jørn bodde på Tverlandet og spilte fotball på herrelaget til Skjerstad, mens Kristine bodde på Skjerstad og spilte for damelaget. De fant fort ut at de også delte interessen for friluftsliv.

- Vi er begge glade i turer, jakt og fiske, forteller paret.

Fra byen til bygda

Jørn bodde på Tverlandet da de traff hverandre, og Kristine flyttet til han. Som sykepleier var det ikke vanskelig å finne seg jobb. 

- Men tre år i byen var nok for min del, sier Kristine. Heldigvis var Jørn enig ønsket om at barna skulle få vokse opp i mer landlige omgivelser. Jørn er vant til bygdelivet, han vokste opp i Beisfjord utenfor Narvik. På Skjerstad bor paret midt i smørøyet med tanke på interessene sine. Skog, fjell og hav er rett i nærheten.

Dagene er travle på Ravnflåget gård, med to små, et hus fra 1917 som trenger oppussing og en gård de ønsker å bygge opp. Akkurat nå har Jørn pappapermisjon, men til vanlig pendler han til byen hvor han jobber som anleggsgartner. Kristine er tilbake i jobb som sykepleier ved Furumoen sykehjem. I høst fikk de sine første sauer, 18 stykker til å begynne med.

Foreløpig har de forpakteravtale, men drømmen er å bygge seg en egen fjøs. 

Ville vekster

Produksjon av ull, kjøtt og skinn er noen av planene deres. I tillegg ønsker de å lage saft og gele av ville vekster. Støtte i form av midler til lokal verdiskaping fra Kulturveien, har gjort at de har satt i gang planene. Saft prøvesmakes av venner og familie, og logo skal de få hjelp til å lage.

Vi langs Kulturveien ønsker Jørn og Kristine lykke til med planene!

Kulturveien
Kristine og Jørn sammen med sønnen. Utsikt mot Skjerstad.
Kulturveien
Kristine og Jørn med sauene i bakgrunnen.
Kulturveien
Kristine og Jørn på trappa. Utsikt mot Skjerstad