Drama, intriger og sverdskamp på Skjerstad!

På Skjerstad oppvekstsenter øver ungdomstrinnet for fullt til forestilling fredag 10. februar.

Macbeth

Kontaktlærer Hanne Liland forteller at ungdomstrinnet setter opp Macbeth etter William Shakespeares skuespill. Utgaven er tilpasset og er kortere enn originalen. Elevene vil likevel gjøre sitt beste for å få frem handlingen i løpet av den 40 minutter lange forestillinger.

 

- Her blir både drama, intriger og sverdkamp. Men kulisser, lyd, lys og ny bruk av salen som scene, kan dette bli både underholdende og spennende, sier kontaktlærer Hanne Liland.
 

Profesjonell sceneinstruktør

Rektor ved Skjerstad oppvekstsenter, Anne Margrethe Brekkan, forteller at oppvekstsenteret har tradisjoner med at ungdomstrinnet setter opp forestilling. 

- I år søkte vi på sceneinstruktørordningen til Nordland Fylkeskommune og samarbeidskommuner. Lag, foreninger, skoler m.m. kan søke om profesjonell instruktør til oppsetning. Oppvekstsenteret søkte, og vi var så heldige å bli valgt ut. 
 

Dermed fikk de Kristian Winther som instruktør for forestillingen helt uten kostnader. Det er også Kristian som har gjort tilpasninger til manuset. Og det er ikke tilfeldig at det ble akkurat Macbeth som ble valgt å sette opp. 

- Jeg tok en runde med elevene og spurte hva de kunne tenke seg og sette opp, og utfra elevenes ønske falt valget på Macbeth.

I tillegg til Kristan Winther som instruktør, får oppvekstsenteret hjelp av Magnus Storå til å styre det tekniske. 

 

Forestilling og kafe

Fredag 10. februar kl. 19 blir det altså forestilling på Skjerstad samfunnshus. Det blir kafe både før og etter forestillingen.  Ønsker du å se forestillingen koster det 100 kr. for voksne, og 50 kr for barn.  

Inntektene går til ungdomstrinnet som skal på klassetur.

 

Den blide gjengen håper mange kommer for å se på forestillingen. Kulturveien ønsker gjengen lykke til!

 

Vil du vite mer om sceneinstruktørordningen, finner du informasjon her.

 

Kulturveien
Kulturveien
Kulturveien
Kulturveien
Kulturveien