Nye drømmer på Oldereid!

Nå yrer det av liv på Naustvoll gård som ligger idyllisk til med fjorden som nærmeste nabo på Oldereid, Endelig stopper skolebussen her igjen, nesten 15 år siden sist. Det er ekteparet Espen og Marianne som har funnet stedet i sine drømmer, og med en utsikt som gir en sjelden ro er ideene for utvikling av småbruket mange.

Det startet på Misværfjorden

Ekteparets gårdsliv startet med en båttur på Misværfjorden midtveis i Coronapandemien, hvor bølgene skapte vinger til drømmen om å eie den flotte gården de så rett foran seg.

Nå er det unge ekteparet i gang med å skape sitt drømmeliv, sammen med et hundretalls høns og 17 kje som tilbringer sommeren på Naustvoll gård for å gjøre seg fete. 

Frittflaksende høns

Ekteparets oppriktige interesse for det ekte og naturlige er imponerede. På Naustvoll er ikke hønene bare frittgående i hus, her er de frittflaksende over hele eiendommen når været tillater det. En kjapp markedsundersøkelse på facebook ga overveldende stor etterspørsel etter egg fra Naustvoll, og er et av forretningsområdene det arbeidssomme ekteparet ser nærmere på. 

Skape egne arbeidsplasser 

I tillegg til kjærlighet til både hav og fjell har Espen opparbeidet seg god erfaring med dyredrift etter flere år som avløser i distriktet. Marianne utøver omsorg i hjemmetjenesten langs Kulturveien, men begge drømmer de om å skape en fremtid som gir dem arbeidsplassene sine på gården. 

De er vant med å arbeide sammen, Espen og Marianne. Etter å ha møttes på det moderne Tinder var veien til Espens sjark kort, og Marianne ble satt til å både fiske og greie garn. Mens kjærligheten vokste, pakket de tursekken, tok kanoen på taket og satte kursen mot Sulis. Målet var 11 dager i villmarka med inngangen til Sverige som siste stopp. Med hverandre og naturens utfordringer som eneste selskap lærte de seg å samarbeide, og ble trygge på at den andre alltid gjør så godt den kan. Marianne må ha imponert sjarkeieren for midtveis på turen fridde Espen, i visshet om at Marianne måtte svare ja for at de skulle kunne padle videre.  

Elsker jakt- og friluftsliv 

De deler lidenskapen for jakt- og friluftsliv og som grunneiere på Oldereid kan de nå gå på jakt etter både fugl og elg, rett utenfor døra fra huset som ble satt opp allerede på begynnelsen av 1900-tallet. Ekteparet er i gang med å pusse opp det flotte huset for å fylle fremtidens drømmer. Vi langs Kulturveien kan ikke annet enn å applaudere og ønske det flotte ekteparet lykke til! 

For å følge med på utviklingen på Naustvoll gård kan du følge dem her: 
Naustvoll gård på facebook

Kulturveien
Ekteparet Espen og Marianne nyter utsikten på idylliske Oldereid
Kulturveien
Mye selskap og moro med firbeinte kje på sommerbeite
Kulturveien
Frittflaksende høner på Naustvoll gård legger ekstra gode egg