Tomter i Breivik

Les også om:

Bodø kommune har 4 gratis tomter som er regulert til bolig i Breivik. Tomtene ligger sentralt i Breivik, med fjord og fjell i umiddelbar nærhet!

18.10.202109:37 Susanne Estensen

Informasjon om vilkår for tildeling av tomt og kontaktinformasjon til Bodø kommune finner du her.

Livet i Breivik

Breivik ligger vakkert til på sørsiden av Skjerstadfjorden. Det er under en times kjøretur fra Breivik til Bodø, og ca. en time over Misværfjellet til Rognan. Til Saltstraumen bruker du ca. en halv time i bil. Så herfra er det er mulig å dagpendle.

I Breivik bor det ca. 120 personer pr. 2021. Det er 8 km fra Breivik til Skjerstad hvor du finner dagligvarebutikk, idrettsanlegg og oppvekstsenter med barnehage og skole fra 1.-10 trinn. Det går skolebuss daglig mellom Breivik og Skjerstad oppvekstsenter.

Breivik samfunnshus er et "storstua" i bygda og her bruker det å være kafè, bingo, basar og andre arrangementer.

Vakker natur

I Breivik har du nærhet til vakker natur med både fjord og fjell. Skjerstadfjorden med utsikt mot Valnesfjorden og Fauske på den ene siden, og skog og fjell på den andre. Her er det enkelt å ta seg en tur både i marka og på fjorden. 

Breivik er et populært hytte- og fritidsområde, og i Breivikmarka er det mange fine fiskevann. På vinterstid kan du gå skiturer i nydelig terreng over til Misvær, eller til Ljøsenhammeren. Om høsten byr skogen og fjellet på"markens grøde" i form av bær og sopp.

Næringsliv

I Breivik er det to store bedrifter; Lundal Nord og Salten Smolt.

Lundal Nord har drevet familiebedriften i Breivik siden 1982. Bedriften har ca. 7 heltidsansatte.

Salten Smolt etablerte seg i Breivik i 2001. Dette er en viktig etablering som har gitt unge folk i bygda og omeng framtidsrettet arbeid. Salten Smolt er i gang med utbygging av et av verdens flotteste og mest moderne settefiskanlegg. Utbyggingen vil trolig doble antall ansatte, som i dag 6-7 ansatte.

Vesa Heikki Jântti
, click to open in lightbox
Vesa Heikki Jântti
, click to open in lightbox
Jan Birger Johansen
, click to open in lightbox
Jan Birger Johansen
, click to open in lightbox
Eivind Nilsen
, click to open in lightbox
Eivind Nilsen
, click to open in lightbox

Relaterte artikler